Menu
Your Cart

Блог RSS емисии

13 март Какво е QLED TV?
0 468
Какво е QLED TV и Quantum dot? QLED телевизорът е базиран на технологията Quantum dot и материалът от така нар. квантови точки прави QLED телевизорите различни от конвенционалните. И така, какво е Quantum dot? Квантовите точки са ултрафини полупроводникови материали с наноразмер. Те произвеждат различни цветове светлина в зависимост от размера ..
13 март Какво е OLED TV?
0 379
Какво е OLED телевизор Съвременните телевизори все повече са насочени към това да възпроизвеждат по възможност най-качествената, контрастна и цветна картина. Поради тази причина, производителите активно работят върху подобряването на отделните TFT панели, като към момента съществуват, LCD, AMOLED, OLED и QLED екрани. Днес обаче ще стане дума за по..
24 май Яркост и контраст при мониторите
67 25021
Тези два параметъра се използват и за характеризиране на CRT мониторите. Тяхното значение обаче нарасна с навлизането на пазара именно на LCD екраните, при които техният диапазон е много по-широк.Яркостта на монитора традиционно се определя като яркост на чисто белия цвят, измерена в cd/m2 при цветова температура 6500 К в центъра на екрана. И тъй к..
24 май Ъгли на видимост при монитора
60 20726
Този параметър е един от най-специфичните за LCD дисплеите. Това се дължи на факта, че за технологиите, в които пикселът е излъчващ, а не модулиращ елемент, ъгълът на видимост няма никакъв смисъл. Просто пикселът или свети, или не.Както вече стана дума в първата част на статията, ъгълът на завъртане на равнината на поляризация на светлината зависи ..
24 май Цветно или монохромно устройство ми е нужно ?
16 5008
На пръв поглед въпроса е излишен - естествено, че цветно би казал всеки. Обаче съобразено с бюджета и броя страници, решението не винаги би било еднозначно. Цветните принтери в момента биват два вида - мастило струйни и лазерни, Първите са много евтини, но има много фактори, които биха повлияли върху решението "против". Мастило струйните принтери с..
24 май Какво трябва да знаем преди да започнем с избора си на принтер за дома или офиса ?
0 20
Най-важното нещо е цената, особено предвид кризата, тя е водеща и мотивираща при по-голяма част от решенията на всеки. Когато обаче става въпрос за принтер, цената се състои от два компонента - цена на устройство и цена на притежание(цена на отпечатана страница). Световните проучвания показват, че в пет годишен план цената на устройството е едва 5%..
24 май Време за реакция при LCD мониторите
0 913
Понятието „време за реакция“ често се бърка с „време на послесветене“, което е актуално и за класическите CRT монитори. В електронно-лъчевата тръба светлинният лъч преминава през всяка точка от екрана според кадровата честота. При попадане върху отделна точка от луминифора в зоната на лъча тя мигновено започва да свети, а след преминаването на лъча..
24 май Видове принтери
0 1101
матрични принтери (още иглени) - принтери, които нанасят образ върху хартия чрез игли подредени в матрица удряйки по намастилена предварително лента. Предимства - евтини, непретенциозни към хартията, лесна поддръжка, ниска себестойност на отпечатъка, могат да работят с многопластови химизирани хартии за отпечатване на документи с дубликат.Недостатъ..
Показани 1 от 8 | 8 (1 Страници)
Използваме функционални бисквитки необходими за правилната работа на сайта. Оставайки, давате своето съгласие. Моля, запознайте се с нашите Бисквитки.